perjantai 11. huhtikuuta 2008

Uutta ilmettä vaihtuvalle sesongille


Mun kohdalla pätee hyvin se tosiasia, ettei koskaan kannata sanoa "ei koskaan" jos on kyse muodista. Siis jos nyt menisin sanomaan jostain vaatteesta, esim. jättiolkatoppauksisesta jakusta, etten ikinä pue sellasta päälleni, niin luultavasti mulla on parin kuukauden päästä kyseinen vaatekappale merkittynä ostoslistalle.

Tästä syystä olenkin viime vuosina alkanut pitää sellaista linjaa, etten koskaan tyrmää mitään uutta/ tulevan ajan yksittäistä vaatekappaletta tai pukeutumisen tyylisuuntausta. Innostun kuitenkin niin helposti uusista jutuista, mutta tietenkin vain niistä mitkä itselleni tuntuu sopivilta. En siis lähde jokaisen trendin mukaan, vaan valitsen sesongin valikoimasta omat suosikkini.

Ja sehän kaiken muodin ja vaatesuunnittelun ideana onkin, että koko ajan kehitetään uutta (vaikka pohjalla olisikin menneet vuosikymmenet), entistä toimivampaa, näyttävämpää tai muuten vaan erilaista. Mua ärsyttää ne ihmiset, jotka valittaa ja kauhistelee uudelaisia vaatteita/trendejä tyyliin; "mikä tää on", "en kyllä ikinä pukis tuollaista päälle" tai jotain muuta niin negatiivista. Miksei voi olla iloinen, et on mahdollisuus vähän uusiutua, eikä aina tarvii pukea päälle samaa vanhaa??

Itselleni kehkeytyy aina tulevan ja meneillään olevan sesongin suhteen tiettyjä toivetyylejä tai yksittäisiä "must have"-juttuja. On mukava päivittää omaa tyyliä ja luoda siihen aina jotain uutta ja piristävää. Kyse ei todellakaan ole koko garderoobin uusimisesta, vaan toki pidän mielessäni vanhat ja käyttökelpoiset vaatteet ja asusteet, ja mietin mitä uutta tarvitsen/haluan lisäksi. Kierrän myös kirppareita ja muokkaan vanhoihin vaatteisiin uutta ilmettä.

Uusi "look" uudelle sesongille syntyy helposti hankkimalla muutama ns. "isompi" vaatekappale (mekko, housut, neule, hame), perustuotteita (erivärisiä toppeja, legginssejä) ja sitten vähän runsaammin asusteita (huivit, korut, hatut, kengät). Uusissa hankinnoissakin on hyvä miettiä valmiiksi väri- ja tyylimaailmaa, jotta tuotteet olisivat helposti yhdisteltävissä toisiinsa. Yhtenäisyyttä huomioiden suosittelen myös hankkimaan kokonaisuuksia ja pitämään mielessä nykyisen vaatekaapin sisällön.

Värien suhteen itselläni on tällä hetkellä useampia lempivärejä näin kevät/kesäsesongille. Ja nytpä esiin tulee tän hetken suurin suosikkini (..siis kun puhutaan ns. värikkäämmistä väreistä). Itseasiassa kyse ei ole yhdestä väristä, vaan yhden värin ympärillä olevista sävyistä. Eli oranssista ja sen lähellä olevista sävyistä kuten persikasta ja lohenpunaisesta. Vanhassa blogissani muistaakseni mainostinkin, että haluaisin kesäksi lohenpunaisen juhlamekon ja avokkaat samaa sävyä. Lisäksi olen laittanut sinne kuvan Espanjasta hankkimastani lohenpunaisesta vyöstä.

Tässä väkertämäni kuvakollaasi kyseisestä värimaailmasta.
Listausta tuotteista:
- hajuvesi (vas. alh.) : Jean Paul Gaultier
- pussukka (alh.) : Miu Miu
- huulipuna (alh.) : MAC
- nahka-metalli kaulakoru (oik. alh.) : Malababa

Vaalea lohenpunainen vaatii vähän väriä naamaan, eli ihan kalpeaa ihoa vasten sitä en laittaisi. Yleisesti ottaen oranssi värinä on kuitenkin sellainen, jolla saa todella hyvin piristettyä muuten synkkää tai väritöntä asua. Kannattaa vaan valita omaan ihonväriin sopiva sävy. Näin kesän tullessa yhdistäisin itse yllä olevaa värimaailmaa mieluiten harmaaseen, hopeaan, kultaan tai iki-ihaniin valkoiseen ja mustaan. Vaaleanpunaisen, -sinisen, violetin ja turkoosinkin värin kanssa oranssin sävyt käy hyvin ja kyseisillä yhdistelmillä saa aikaan tosi pirtsakan kokonaisuuden.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskan näköinen pussukka tuossa kuvan alalaidassa. Onko se mistä ja minkäkokoinen oikeasti?

Fuchsia kirjoitti...

miu miu:n pussukka. vaikea sanoaa oikeaa kokoa, koska kuva on leikattu lehdestä irrallisena..

Minde kirjoitti...

Ihana kollaasi ja upeat värit. Ja olet ihan oikeassa, että mitään uusia juttuja ei kannata tyrmätä - kiva vaan, kun muoti saa uusia (vanhoja) vaikutteita!

MouMou kirjoitti...

Hyvä postaus ja hieno kollaasi. Itse aina haukun uudet tyylijutut lyttyyn ja ihastun niihin viikko sen jälkeen.:/ *dorka-MouMou*

Fuchsia kirjoitti...

Kiitos:) Ja enhän sitä kiellä, etteikö itse tule kans joskus sorruttua jonkin uuden jutun mollaamiseen:/ Mut yritän päästä siitä eroon ja ajatella vaik, et jos ei oo mun juttu, niin jollekin toiselle/ toisen tyyliselle se käy paremmin. Ihanaa vaan kun on eri tyylejä ja vaihtoehtoja mistä valita:)