tiistai 8. huhtikuuta 2008

Ril's - suomalaista laatudesignia

Mitä tulee mieleen Ril's vaatemerkistä? Varmaankin se, että kyseessä on ns. "täti-merkki". Niin ainakin itse ajattelin vielä pari vuotta sitten. En tiedä olenko tulossa vanhaksi ja siksi tätityyli puhuttelee, vai onko oikeasti niin, että Ril's on muuttanut suuntaansa entistä nuorekkaampaan ja trendikkäämpään suuntaan. Ainakin tällä hetkellä mallistosta löytyy paljon itseäni kiinnostavia vaatekappaleita. Ja kuvat kertokoot enemmän..:)
Ril's on Ritva-Liisa Pohjolaisen perustama ja suunnittelema naistenvaatemerkki, jonka ensimmäinen mallisto esiteltiin Hgi:n muotimessuilla vuonna 1997, jonka jälkeen se tuli myös kauppoihin. Ril'sin omistaa L-Fashion Group Oy, joka on Suomen suurin vaatetusalan yritys. Ril's on palkittu Kultainen vaatepuu -palkinnolla vuonna 1998. Mallisto on myös saanut kunniamaininnat Pro Finnish Design- ja Fennia Prize -kilpailuissa.
Ritva Liisa Pohjolainen on arvostettu suomalainen suunnittelija, jonka upeita luomuksia on nähty myös vuosi vuoden jälkeen Linnan juhlissa. Pohjolainen on jäänyt tätä nykyä pois Ril'sin suunnittelijan paikalta ja aikoo keskittyä enemmän muihin projekteihin mm. oman korumalliston suunnitteluun. Tilalle Ril'sin pääsuunnittelijaksi on tullut mielenkiintoinen nimi, Hanna Sarén. Ensimmäinen Sarénin suunnittelema mallisto tulee kauppoihin vuonna 2009.
Ril's mallisto käsittää kolme pukeutumisen aluetta: naisten bisnespukeutumisen, vapaa-ajan asut ja juhlapukeutumisen. Mallistoissa yhdistyy ajaton eleganssi, selkeät linjat ja moderni ajattelu. Tuotteet ovat laadukkaita, helppohoitoisia, hyvin istuvia ja mukavia päällä. Kohderyhmän voisin itse määritellä näin: "aikuinen työssäkäyvä kaupunkilaisnainen, joka on ajan hermoilla muodin suhteen ja jolla on sekä tyylitajua että laatutietoisuutta".
Mutta niinkuin alkuun mainitsin, ovat omat ennakkokäsitykseni Ril'sin suhteen muuttunut parin viime vuoden aikana. Ja pelkästään postisiivisempaan suuntaan! Olen huomannut, että malliston joukosta löytyy paljon kivoja malleja, joita tekisi mieli hankkia omaksi. Mun kukkarolle Ril's ei oo kuitenkaan mikään halpa merkki, joten moni ihana vaate on siitä syystä jäänyt ostamatta.
Voin sanoa Ril'sin olevan tällä hetkellä itselleni ehkä kaikkein mieluisin Suomalainen design-merkki. Olen ollut erittäin tyytyväinen ostamiini Ril's tuotteisiin. Pari ostamaani neuletta on erityisiä suoksikkejani. Vaikka vähän kirpaisikin maksaa niistä, olen hyvin vakuuttunut laadusta. Uusin kevät/kesä-mallisto sisältää paljon ihania vaatekappaleita, joista olen poiminut omat suosikkini.
Haluaisinkin kysyä loppuun mahdollisilta blogini lukijoilta, että mitä mieltä itse olette merkistä? Onko merkki ensinnäkää tuttu ja jos on, minkalaisia kokemuksia teillä on sen suhteen? Entä minkä kuvan asukokonaisuus kiinnostaa sinua eniten? Itseäni ehdottomasti eka kuvan satiinipaitis ja alempaa keltainen mekko.

p.s. pahoittelen kuvien huonoa laatua...kuvasin ne katalogista ja vaikea kuvata kiiltävää paperia:>
Lähteet: oma pää, Ril's kotisivu ja Fashion Finland.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keltainen mekko on myös mun mieleen. En omista yhtäkään kyseisen merkin vaatetta, mutta voisin kuvitella hankkivani. Ril's on kyllä merkkinä tuttu, mutta tämä merkintä valotti kyllä ehdottomasti lisää, mitä kyseisen merkin takana on..

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kertoa Ril'sistä hurja tarina, jonka takia en ole voinut noita ko. vaatteita ostaa vuosikausiin. Olimme Helsingin muotimessuilla yleisöpäivänä muutama vuosi sitten. Kiertelimme ja ihastelimme upeaa Ril's syyskokoelmaa ystävättäreni kanssa. Suunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen ryntäsi luoksemme ja sanoi, että vaatteisiin ei saa koskea, ainoastaan katsoa. Huh! Emme olleet tässä vaiheessa edes ehtineet ajatellakaan vaatteiden koskemista, kun olimme vasta osastolle tulleet.

Huvittavinta tilanteessa oli, että ystävättäreni oli belgialaisen tavaratalon sisäännostaja! Hän oli aivan tyrmistynyt Madame Pohjalaisen käytöksestä.

Olen kiertänyt muotimessuja ja tilaisuuksia Belgiassa, Italiassa, Hollannissa ja Ranskassa, mutta en koskaan moista kohtelua saanut.

Olimme niin tyrmmistyneitä, että vaikka juuri halusin tuosta kokoelmasta usean vaatteen en ole sen koommin astunut jalallanikaan Ril'sin osastolle tai vaateliikkeeseen.

Saa nähdä voinko vastustaa kun Hanna Sarénin suunnittelema Ril's mallisto tulee kauppoihin....

Lotte K kirjoitti...

Ril's on tuttu lähinnä äidin vaatekaapista, mutta kivoja leikkauksia ja laadukkaita vaatteita. Voisin hyvin kuvitella hankkivani.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Forêt Noire: Ikävä juttu, jäi varmasti paha maku suuhuun kyseisestä:/ Olis sitten pistänyt vaatteet lasikoppiin, jos ne olivat vaan katselua varten. Tuli vielä mieleen, et eihän kyseessä ollut ne sellaiset vähän erikoisemmat uniikkiluomukset, joista oli näyttely muutama vuosi sitten? Eli jos ei ollutkaan kyse myytävästä mallistosta.Silloin voisi ymmärtää kyseisen reaktion. Mut silti, asia pitäis silloinkin pystyä sanomaan hienovaraisemmin!

Itse olen huomannut muotimessujen ammattilaispäivänä (varsinkin opiskeluaikana), että siellä saa tosiaan aika tylyä kohtelua joillakin osastoilla kun on vain katselemassa ja hypistelemässä tuotteita. Heti pitäs olla ostamassa jotain, niinkuin sinne ei vois muussa mielessä mennä:(