lauantai 19. huhtikuuta 2008

Pistää miettimään...


Viime päivät on ollut raskaita. Itsellä kai jonkin sortin kevätmasis? Työ ei nappaa, eikä oikein mikään muukaan. Sitten kun sain kuulla, että kaveri on sairastunut syöpään. Se pysäytti! Omat murheet tuntui todella pieneltä.

Uskon ja toivon, että kaverini parantuu syövästä ja aion olla mukava tukemassa. Onneksi nykyään lääketiede on kehittynyt ja eriasteisille syövillekin on hyvät paranemismahdollisuudet. Ja kun kyseessä on nuori henkilö, niin se varmasti nopeuttaa paranemista.

Mieleeni juolahti ajatus, miten voisin tukea itse syöpäsairaita ja muistin Paola Suhosen noin pari vuotta sitten suunnitteleman syöpämalliston. Etsin sivun mistä tuotteita voi tilata ja täältähän se löytyy. Tuotteissahan esiintyy sana syöpä, joka voi tietenkin aiheuttaa hieman eriäviä mielipiteitä esim. onko liian huomionhakuista mainostaa tuolla tavoin kuolemanvakavaa sairautta.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että sairauden reilu esille otto on pelkästään hyvä asia. Se saa ihmiset ajattelemaan, että vaikka on kyse vakavasta sairaudesta, on syöpä nykyään kuitenkin hyvin yleinen sairaus. Syöpä koskettaa meistä monia, joko sairastumalla itse tai läheisten kautta. Tilastojen mukaan joka neljäs suomalainen sairastuu jossakin elämänsä vaiheessa syöpään:(

Vaikka keskityn itse paljon niin työssä kuin vapaa-ajallakin hyvin pinnallisiin asioihin, haluan ajatella asioita myös pintaa syvemmältä. Ja toki vaikuttaa asioihin myös tekojen kautta. Terveen ihmisen helpoin tapa vaikuttaa mm. syöpäsairaiden hoitoon, on osallistua keräyksiin lahjoittamalla rahaa syöpäjärjestöille.

Haastankin nyt kaikkia blogiani lukevia hankkimaan itselleen kesäksi jonkin Paolan suunnittelemista syöpätuotteista, joiden tuotto menee syöpäpotilaiden tukemiseen ja kuntouttamiseen. Itse olen tilaamassa ainakin rintanappeja ja kangaskassin:) Tuotteet eivät maksa paljoa ja varmasti saa itselleen hyvän mielen sen sijaan, että pistäisi saman rahamäärän johonkin "henkkamaukka-turhuuteen".

Kaikesta huolimatta, mukavaa ja aurinkoista viikonloppua:)

Ei kommentteja: